четвъртък, 29 март 2012 г.

Октопод със зеленчуци на тиган

Ето ме на хоризонта отново,не съвсем оздравяла но вече малко по добре.На вън грейнало едно слънце а слънчогледчето боледува ли боледува!Ама викам си днес я да спра да се оплаквам и да хващам черпака че месеца си отиде а аз нищичко не съм направила!
И да не е нещо много сложно,не че си падам по сложнотиите, така стигнах до пипалата на октопода.
Добре че хората помислили и за такива като мен че го сварили и почистили че и даже нарязали.
Самото варене и почистване на октопода е голяма цапотия но някой ден и това ще ви покажа.
Сега за по лесния вариянт.
Купих си аз половин килограм вече сварен и както казах и нарязан октопод и с 2 -3 скилидки чесън и зехтинче в тиганчето да се доовкуси и ароматизира .
Зеленчуците са по избор,кой какво му душа сака.Моите бяха пиперка,морков,тиквичка,лук и брокули.Тях всеки зеленчук по отделно изпекох в тиган с не залепващо покритие.
По принцип октопода за мен е най-вкусен с картоф,но аз го приготвих за вечеря и понеже си имам принципи за консумирането на картофите(вечер не ядем картофи а само на обяд)затова използвах зеленчуци за гарнитура.По интересното беше дресинга с който полях всичко и той определено дооформи вкусово ястието.
Продукти за дресинга:
сок от 1 лимон
същите мл.зехтин
сол 1 ч.л.
клонка пресен босилек
клонка пресен розмарин
всичко смлях с ръчен пасатор

Получи се много ароматна заливка както за октопода.така и за зеленчуците.
 И понеже вече е пролет,искам и в блогчето ми да стане пролетно поне мъничко и за това ще сложа няколко пролетни фотоси,ей така за цветно настроение и за стимул да си взимам животинката и да излизаме вече по разходки.Да изхвърля всички болежки на боклука и да се взема в ръце че времето си тече ли тече,и току виж дошъл Велик ден и ще почваме с козунаците,нали?

8 коментара:

  1. Дани, страшно апетитно изглежда октопода!
    Чудесна снимка!
    Поздрави и слънчев ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесни ,вкусни снимки и рецепта супер ! И аз обичам всички морски креатури :)) , ще си спомня твоята рецепта когато си купя октопод . И аз го предпочитам готов сварен , че иначе пада голямо варене :)!
    Хубав ден и скорошно възтановяване !

    ОтговорИзтриване
  3. Ооо,този октопод е направо божествен!Блазе ти,че се прадават такива екстри при вас,т.е. готово подготвени.Тук не съм виждала.
    Много ми допада порцийката,съвсем ми е по вкуса!
    А пролетните снимки са си вече задължителни и много зареждащи с настроение!Радвам се,че вече си по-добре,Данче!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. :):) на една вълна сме! И аз правих октопод, но по сложния начин, с цапането:). Къде ги продават тези сварени готови октоподчета?! Много вкусно изглежда! Радвам се, че се показа на хоризонта и , че се чувстваш по-добре:). Пожелавам ти слънчев ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Много симпатично мекотело. За разлика от други неща, той се харесва от цялото семейство и така апетитно ме гледа от монитора, че ако не беше толкова късно, бих хукнала към Метро за един-два;)
    Хубави пролетни дни!

    ОтговорИзтриване
  6. Здравей Дани! Яла съм октопод но не съм го правила сигурна съм че е вкусно! Всичко е прекрасно и като сюжет и като аранжиране !Прегръщам те миличка и лек ден!

    ОтговорИзтриване
  7. Страхотни са тия свежи неща в чинията, цялата комбинация много ми харесва! Дано си оздравяла най-сетне, че навън е такава хубава пролет! Чудни снимки си направила!
    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря на всеки който се е отбил при мен и ме е поздравил!
    Прекрасни сте!Аз вече съм малко по -добре и взех да вдигам глава и към монитора и в кухнята да влизам!
    Поздравявам ви и ви желая здраве!

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.