петък, 11 май 2012 г.

Броколи със сирене на фурна и една разходка в снимки

Наближава лятото и горните дрешки отиват на заден план в гардероба.Проблемът е обаче че сме понатрупали излишни килограмчета през зимата и все мрънкаме че не изглеждаме добре.
Не е здравословно да се гладува за да свалим излишните килограми.
Моето предложение днес е нискокалорично и е подходящо за тези които са намалили калорийният си прием на храна.Дано ви хареса.



Необходими продукти за 4 порции:
500 г броколи
250 г сирене
100 г кашкавал
3 яйца
щипка смлян чер пипер
3 с л зехтин

Накъсвате броколито на розички и ги разполовявате по височина да са по тънички.
Подреждате ги в подходящ глинен или огнеупорен съд който е намазан със зехтин.
Отгоре им натрошавате сиренето и овкусявате.Поръсвате с останалата мазнина.
Покривате с фолио и поставяте в загрята вече фурна за около 25 мн.
Откривате и запичате за още 5 мн.,като през това време разбивате яйцата със настъргания кашкавал.
Поливате с яйчената смес и запичате до готовност.
 Не всеки обича вкуса на броколи,но у дома е на почит.Много полезен зеленчук е.
А сосчето което се вижда е от кисело мляко,чесън и копър.Аз му добавих и магданоз.
Няма да пропусна и снимка на цвете да публикувам,още повече че днес снимките са правени на терасата а и това цвете скоро ще прецъфти.Нека му се порадваме сега!
Харесва ми когато отворя пост и прочета някаква история заедно с рецептата,а не само самата рецептата.
Така все едно че рецептата си има история.
Аз не пиша много увлекателно обаче,и за това не съм сигурна че ще ви хареса.
Но...бяхме на едно много красиво място и поне ще ви покажа снимки от там.




През 1967 г. в Испания, на северния бряг на Коста Брава, започва строителството на уникален град на име Емпуриабрава. По-късно той е наречен „Каталунската Венеция” и „най-голямото яхтено пристанище в света”.

Този град напомня Венеция по това, че в него е вплетена мрежа от канали, вливащи се в морето. Тяхната дължина е повече от 30 км, което е повече от дължината на каналите на Венеция. Покрай тях, разбира се, са разположени разкошни вили и яхти.
Барселона е на 140 км,  френската граница е на 25 км. Ница е на 4 часа път с кола, а Париж е на 8 часа.от там.
Типичната вила тук е 2-3 етажна къща с площ между 150 и 220 м2, с 4-5 спални, 2-3 бани с вани, кухня, гостна с камина, просторна тераса, открит басейн и гараж. Разбира се дворът е с много цветя.
Вилите са направо дворци и струват милиони .Всяка вила има изход към канала и към улица.Има гараж за яхта във канала и за кола от към пътя.
Аз във Венеция не съм ходила,но казват че в Емпуриябрава е  по красиво и цветно.
На мен ми хареса много.Близо е и когато имаме гости от БГ винаги ги водим до там.
Казват че който е бил в Каталуня и не е бил там,значи нищо не е видял.


Част от материала за информация съм взела от тук,а снимките са лично заснети.
Дано ви е харесала разходката ми!

10 коментара:

  1. Amei as fotografias.
    Ótima receita para o próximo domingo...
    Bom fim de semana!
    ¸.•°`♥✿⊱╮
    ❤♡
    FELIZ DIA DAS MÃES!!!

    Beijinhos.
    Brasil
    °º °♫♫♪¸.•°`

    ОтговорИзтриване
  2. Дани, благодаря за прекрасната разходка!
    Не бях чувала за този град, а сега и го видях!
    Обичам броколи, а твоите са чудесни!
    Прегръдки и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Гоголина,
    това ястие ми е едно от любимите, но тъй като мъжът ми не обича броколи, чакам да замине в командировка и тогава се храня основно с този зеленчук;))
    А разходката- красиво е! И интересно, ма осъзнавам, че това не е моят живот там;))) Въпреки всичко, нямам нищо против някой да ме разходи дотам, така че благодаря!
    ЧУдесен уикенд ти желая!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря за рецептата и разходката.Интересно и приятно ми беше при теб, както винаги.
    Слънчев уикенд!

    ОтговорИзтриване
  5. Много обичам броколи, а още повече запечени, със сиренца. Порадвах се и на цветенцето! Но най-много ти благодаря за разходката на това прекрасно място! Обожавам пътешествията и с интерес поглъщам всяка публикация! Приятни почивни дни от мен! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Дани и рецептата и разказа са ти страхотни!
    Обичам броколи и често приготвям, ще се възползвам от твоето предложение!
    Не съм чувала за това място в Испания, ако имаме път към вас няма да го пропуснем!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря ви момичета за посещението и за милите коментари!
    Броколи разбрах че всички обичате но много се зарадвах че съм ви показала място което наистина ви е харесало.

    Дани,и на мен разходката ми хареса!

    Красиво е Марта да,и всеки сам си избира място под небето къде да си живее.Живеят си хора там обаче, а ние само на разходка да разгледаме.

    Вили ,радвам се че ти е приятно при мен!

    Кенди,когато публикувам и следващата си разходка ще зная че поне на теб ще ти хареса!

    А, Мариянче,имай късмета да дойдеш на сам и да не се свържеш с мен!

    Поздрави на всички ви и силна прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  8. Дани и аз като теб ..обичам в поста да има от всичко и цветя и море и някоя стара къща или разни други неща които те карат да кажеш ''Боже колко красота има на света''.
    И аз съм любител на броколи та затова и рецептата ти ми хареса много , благодаря ,че я сподели ! Снимката с цветенцата на тераската ти е много хубава ,а масичката -романтика :) !
    Не съм и чувала за този вълшебен град ,ама след като видях снимките ти си мисля ,че така сигурно изглежда рая :) ! Прекрасно !
    Хубава неделна вечер ! Голяма прегръдка от мен !

    ОтговорИзтриване
  9. За бромолоте не знам, аз правя рядки въпреки чебги харесвам защото пък съпругът ми не ги долюбва. Но за разказа и снимките, спор няма, сърахотни са! Достави ми удоволстеие тази разходка! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  10. Здравей! Благодаря за красивата разходка !А брокулите наистина са вкусни по тоя начин аз също го правя но като пащида!Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.