вторник, 29 май 2012 г.

Шейк от селъри и лимон

От известно време малко се затруднявам да качвам публикации в блога си.Боря се усилено с няколко излишни килограма ,които ми се залепиха след като отказах цигарите.Обаче не си мислите че гладувам.Хапвам си редовно,но спазвам някои основни правила в храненето.
Трябва и да спортувам най-вече,което никак не ми е  приятно,и за това наблегнах на разходките на открито.Дълго се чудех дали да публикувам този си начин на хранене.
И реших.Защо не?....На едни ще им хареса,други ще погледнат с пренебрежение.
В крайна сметка,това си е моят блог и ще си пиша това което искам.
Но ако все пак някой се осмели да направи нещо и разбере ползата от него,както и че , не е толкова зле на вкус една по различна храна,за мен ще е удоволствие.
Днес ще ви кажа как се прави един много полезен шейк или сок или както си искате го кръстете,от селъри.Това е един много полезен зеленчук и на голяма почит в средиземноморската кухня.Помага за пречистването на организма и го зарежда с много витамини и минерали.За него научих от един много уважаван блог за мен,който следя от известно време.Дамата е диетолог и е кръстила напитката шейк за отслабване.

Продуктите са :

2 стръка селъри
сока от 1 лимон
1 ряпа

Излишно е да казвам че се извлича сокът от продуктите,може ,който желае вместо да извлече само сока,да пасира зеленчуците и така ще останат и фибрите от тях.Фино е и така.Получената течност се смесва с половин чаша вода и добре се разбърква.Пие се на гладно преди закуска,тогава когато е времето за пречистване на организма.
Ако имате и време за малка разходка ,сокът за отслабване няма да ви се види толкова кисел:):):)




16 коментара:

  1. страхотно предложения,трябва да има всичко,винаги има някой на диета,така че читатели няма да ти липсват
    снимките са чудесни
    хубава нова седмица

    ОтговорИзтриване
  2. Дани, страхотни снимки!
    А разходките и сока са чудесно допълнение към мисията "отслабване"!
    Прегръдка и хубав ден!
    И аз се присъединявам към молбата на Мария, за да се премахне
    проверката с думи!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви момичета!
      Извинявам се за неудобството с тази проверка на думи.
      Аз все си мислех че при мен е премахнато,а не било.
      Сега трябва вече да е наред.

      Изтриване
  3. Дани, щом е за отслабване ще пробвам този коктейл, а и звучи вкусно :)!
    Паелята е вълшебна :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мариянка,този е малко кисел,но следващия,който си правя е по приятен на вкус.Ще имам и други предложения.Идвай ми на гости от време на време!Паелята остава в забрава.Оризчето не действа добре за свалянето на килограми,но затова пък с морски продукти има невероятни варианти!
      Прегръдка и хубав ден!

      Изтриване
  4. Харесва ми за каквото и да пишеш, дали е рецепта или разходка, диетично, здравословно или калорично, без значение е, всеки си открива нещо интересно тук! Ще следя с интерес новите ти темички, защото и аз имам тук- там забележки по себе се, но нямам време за фитнес и упражнения или по-скоро желание нямам. Обаче с храната и разходките сме в супер близки отношения:). Мерси за морските снимки!:)Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Е да Кате,там е проблемът,в желанието!И при мен желание за фитнес няма.Ами ще си правим това за което си ни е на място желанието :)
      Ще си хапваме и ще се разхождаме Слънце!
      Чао с топла прегръдка!

      Изтриване
  5. Данче,макар и още от заглавието да знам,че няма да е по моя вкус,защото с целина или селъри не сме си любими,но това не е повод да не надникна при теб,да ти кажа здравей и днес,да разгледам чудесни пъстри снимки!
    Много е важно човек да се взима в ръце от време на време,когато вижда,че има нужда,независимо по кой начин.Така че приветствам начина ти на грижа за здравето и външния вид,похвално е,поздравявам те!
    За думата не посмях да ти подскажа и на теб,че то аз се убих да бия камбаната по тази линия,но беше по-преди,когато още ти май нямаше блог.
    Чудесно е и супер удобно,че си я коригирала,спестява време.
    Прегръдки и успех в начинанието!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Роси за надничането да ме поздравиш!Много мило! И други хора са ми казвали че не обичат вкуса и аромата на целина,няма лошо,всеки си има предпочитания.Аз констатирам че селърито няма толкова интензивен вкус като целината и е сташно полезно за организма и затова си го хапваме всички ,било в ястия,супи или хей така просто в салатка.Въпрос на настройка на сетивата :)
      Прегръдка и поздравче и от мен мила!

      Изтриване
  6. И това ще опитам, ама не защото е диетично, а защото ти го предлагаш :) И сигурно ще си остане единственото диетично в дневното ми меню, но поне ще съм опитала. И отново вкусно си наснимала :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Блазе ти!Не ми се иска да го казвам ,но направо завиждам на хора които нямат никакви притеснения за храните които консумират!
      Щастливка си ти!

      Изтриване
  7. Здравей Данче! Крсиви снимки а и този коктейл аз обичам всички тия продукти така че ще го го направя а щом е да свалим някое друго килце ще бъде прекрасно!Винаги с удоволствие влизам в твоят канал независимо какво ще напишеш!Мнго прегръдки и целувки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ники прегръдки и целувки и от мен мила!Как си?Обади ми се когато си свободна да се чуем!

      Изтриване
  8. Ей, много интересен шейк. Не съм опитвала селъри все още, но заради твоето предложение ще го потърся. Имаш огромната ми подкрепа за диетката :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Петя!Приемам подкрепи всякакви.
      Приятна вечер и сърдечен поздрав!

      Изтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.