неделя, 29 юли 2012 г.

Пресни плодове или черешки с дрешки

Прекрасно лято и изобилие на плодове!
Влизаш в магазина и всеки един плод сякаш те вика при себе си.Цветни, свежи, и всеки със своята прелест.Искам да живея в зеленчуков магазин :)
Или по добрия вариант, да си имам градина и по само едничко дръвче от всички плодове и много, много зеленчуци.Направо райско кътче!Боже какви мечти!
Обаче действителността е друга както става винаги.
Затова сега, след като си закупих разни плодчета от зеленчуковия магазин, искам да ви попитам, натурални плодове ли харесвате или сладкиши с плодове?
Ние обичаме и едното и другото, но да си призная стараем се да си ги хапваме натурални, само от време на време си позволяваме тестения плодов вариант.
Диетолозите и те казват, че било по здравословно, когато ядеш плодове да са само от един вид и да не се смесват с други.Ама хайде да не спорим сега , кое е здравословното и кое не.
Окото е ненаситно , а и плодчетата много привлекателни.
Обаче не си мислете че всеки ден поднасям плодовата салата по този начин нали?
Накиприла съм ги така само за снимка!Друг е въпроса колко е качествена снимката ми, но това е друга тема.Още се уча, а и нямам професионални претенции!Каквото такова!
Та по повод натуралния плод и този в тесто реших да посветя днешния ми пост.

Крайно време беше да направя нещо със череши.Сезонът премина а аз така и не се наканих.
Все предпочитахме да си ги хапваме пресни и натурални.
И ако не съществуваше блога ми, може би пак така щяхме да си изядем черешките без дрешки.
Няма по полезно нещо от пресния и добре охладен плод!
Но с риск да презкочим здравословните норми, ето какво ви предлагам днес.
Все пак не е много стресиращ скока!В нормите е!

ОВЕСЕНИ КЕКСЧЕТА С ЧЕРЕШКИ

Необходими продукти:

 
2 яйца
1 ч ч прясно мляко
1 ч ч овесени трици
1 ч ч брашно
1 с л стевия
50 мл зехтин
2 ч л бакпулвер
настъргана лимонова кора
ванилия
масло за намазване на формите
24 череши (защото толкова кексчета излизат)
формите ми бяха толкова малки че черешките стърчаха от тях, или пък не са били малки формите а черешите големи, ами както и да е!
Начин на приготвяне:
1.Излейте млякото върху триците
2.Разбийте яйцата със стевията до побеляване
3.Прибавете зехтина, после мокрите трици и лимоновата кора с ванилията
4.Накрая се добавя пресятото брашно със бакпулвера
В намазаните силиконови формички се слага по чаена лъжичка от сместа, нареждат се почистените от костики черешки и се покриват целите от сместа.
Не се притеснявайте че формичките са почти пълни до горе.Не бухват много за да потече извън тях.Поне при мен не потекоха.Пекат се до златисто.Черешките останаха сочни и бяха обвити като в капсулки от кекса.Много ароматни и вкусни.Направо си бяха черешки с дрешки!
И понеже не правя всеки ден кексчета, наблегнах на овековечаването в снимки:)
А на вас оставям сами да прецените как да си хапнете черешките.....с дрешки или без дрешки, голички, както ги е родила майката природа:)

16 коментара:

  1. Прекрасно е! Толкова е цветно и красиво!

    ОтговорИзтриване
  2. Gogolina,ако ще заживяваш в плод-зеленчук вземиме със себе си...:))))
    И аз предпочитам плода-натюр,но тези твои кексчета са прекрасни и изкусителни!

    ОтговорИзтриване
  3. Боже, сномката на разрязаното кексче, ме доведе до обилно слюноотделяне!
    Страхотни снимки!
    С удоволствие бих си похапнала и от плодовата салата!
    Прегръдки*)

    ОтговорИзтриване
  4. Прекрасни снимки.Как да им устои човек на тия кексчета.А плодовата салата е толкова цветна и пъстра,че ...отивам в кухнята да се поровя из хладилника за някое подче :) :) :)

    ОтговорИзтриване
  5. Ех, че хубавко си накиприла всичко! Супер!

    ОтговорИзтриване
  6. Смятам, че си добра не само в готвенето, но и в снимането. Не е нужно да сме професионалисти във всичко, важно е какво изразяваме с онова, което показваме на другите. В случая - снимкита са страхотни, както и кесчетата! Прекасна седмица от мен и много усмивки! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Много ми хареса идеята за "черешки в дрешки" :) А този плодово разкош, който си спретнала на първите снимки с удоволствие бих го похапнала и то не разделно :) Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  8. Май в кексче ги предпочитам, м-м-м! Снимките са разкошни, а и аранжировката!

    ОтговорИзтриване
  9. Оооооо , всякак го предпочитам аз :).... ама какви дрешки само ,направо за бал си ги стегнала ,Дани :) !
    Снимките ти са разкошнииииии :)) ! Комплименти ,Дани !
    С прегръдка и пожелание за хубава седмица !

    ОтговорИзтриване
  10. :):):) това с магазина ме разсмя, определено:):):) Салатката е супер поднесена! И аз се радвам, че си имам блог да се глезундрим от време на време, иначе шлйопай манджата в чинията и яж:):):) Шегувам се!:):):) Кексчетата са много накипрени- черешки с дрешки! Поздрави от мен и с пожелания за прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  11. Данче,винаги съм ти се радвала на възможността да имаш невероятно изобилие от плодове и зеленчуци по всяко време на годината!И сегашната ти плодова салата,го доказва-при нас ако има едното,няма вече да го има другото и така.
    Та да се върна на салатата-мога да вечерям и закусвам с това всеки ден-невероятно богата и безкрайно красива и колоритна,напълни ми очите,мила!
    И кексче ще си взема обезателно,разкошни са!
    На такива индивидуални форми отдавна им се колебая дали да си взема,но ти ме насърчи много!
    Прегръдки и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  12. Гоголина,
    аз обичам да ги хапвам всякак. Сурови между яденетата, а после за десерт в десерт;))))
    Всичко ми харесва в тази твоя публикация, а кексчета с кафе не бих пропуснала. Чудни са, особено с тези стърчащи дръжчици;)

    ОтговорИзтриване
  13. Дани, чудесни снимки и толкова изкушаващи неща си приготвила!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  14. Оле,каква красота!И аз правих кошница от пъпеш.Скоро ще бъде на ход!

    ОтговорИзтриване
  15. Чудесни колоритни снимки! Повдигнаха ми настроението :))
    През лятото много обичам да хапвам плодова салата.
    Но не бих отказала и едно кексче. Веднага си записвам рецептата.
    Стевията под каква форма е, Дани? Аз преди време бях купувала екстракт, но скоро не съм.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви момичета за отзива!
      Кексчетата бяха чудесни за кафенце и фамилията пожела още веднъж да ги приготвя:)
      Толкова бързо се излапаха....не че не бяха много, ами бяха и доста мънички.На чашка кафенце отиваха по трички че и повече:)
      elliganova стевията ми беше екстракт на капки.Ето в тази публикация я имам на снимка.Много съм доволна от този подсладител и много често замествам захарта с него.
      http://gogolina-gogolina.blogspot.com.es/2012/04/blog-post.html
      Още веднъж ви благодаря за милите коментари!

      Изтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.