четвъртък, 27 февруари 2014 г.

На Йоли


Както за много блогъри, така и за мен, рецептите на Йоли заемат специално място в моите кулинарни вдъхновения :) Понякога съм приготвяла всичко дословно, понякога съм правила импровизации, но винаги съм била удовлетворена от резултата и е било вкусно :) 
Не я познавам лично, но  много положителни емоции, свързани с виртуалното ми общуване с нея оставиха следи в съзнанието ми, и винаги ще си спомням с умиление за тях!

вторник, 25 февруари 2014 г.

На гости ми е Лучия с Мини тарталети с боровинки и касис


Моите емоции продължават :) Слънцето грее повече от всякога!

На гости ми е днес Лучия. След като гостувах в нейното виртуално кътче и аз на свой ред и отправих покана.
Чудих се, с какво ли ще ме изненада, и ето въпросителната вече стана на удивителна!
Толкова красота и вкус събрани на едно място! Вълнуващо и вдъхновяващо! 
А десертът поднесен от нея ми е от любим по-любим :) С любимите ми боровинки и касис ... любими тарталети :) 
Едно вълшебство което през нейният обектив е направо като бижу!
Насладете се и вие на тази прелест!

събота, 22 февруари 2014 г.

Домашна точена баница с мая и плънка от яйце и сирене


Не бях планирала точно днес да се занимавам с точилки и точене, още повече че камерата на хладилникът ми е доста заредена с купешки кори за баница. Обаче едно младо девойче ме подсети че и аз мога да точа и ето на ... това се получава когато човек види че някой е направил нещо толкова вкусно :)
Наистина не отнема много време, само човек желание да има.
И понеже баничката стана чудесна, трябваше да си я запиша :) Е ... моята е с мая :) Така я правеше мама.

вторник, 18 февруари 2014 г.

Мини тарти с крем Каталана и крушa на гости на "Gingerylemon"


Има неща които се запомнят с приятни емоции и много положителен заряд :)
Лично мен, такива моменти ме топлят дълго време след това и си спомням с умиление за тях.
Днешният ден също ще остави приятен спомен в една гънчица на мозъкът ми, защото съм отново на гости :)
Приех с огромна радост поканата на Лучия :)
Познавам това момиче, единствено и само от публикациите и в блога и коментарите и при мен.
Усмихнато и лъчезарно , запазило детското в себе си :) радва се на живота и умее да се удивлява и наслаждава дори и на онези дребни неща, които възрастните подминават.
На въпроса ми какво да и наготвя ... сладко или солено? :) тя ме остави сама да реша. Каза че не отказва нито от сладичко нито от солено :) То и аз така :) Обаче ... реших да не натоварвам много и без това натежалите вече от толкова много фиести тела и да премина директно на десерта ... дааа ... Нека си подсладим живота! :)
А за десерта който днес направих специално за моето гостуване ще кажа само едно: ... ако вашият плод е круша и обичате крем ... то значи сте на правилното място и в подходящото време!


Тези блого-гостувания, макар и виртуални били много емоционални ви казвам :)

сряда, 5 февруари 2014 г.

Домашен селски хляб със микс от семена и супа от кюфтенца с аспержи


Толкова хляб и погачи съм правила през годините и никога не бях пробвала да замеся тестото със суха мая, а то било толкова просто в сравнение със тестото замесено с прясна мая. Какво ти просто ... направо като детска игра :)
Не чакаш тестото да втасва най-малко три пъти и само докато се обърнеш и да разтребиш безпорядъка в кухнята си, вече имаш изпечен вкусен домашен хляб. 
Запалих се след като видях публикацията на Катето и начина му на приготвяне описан само в 2 стъпки.