четвъртък, 26 януари 2012 г.

Чеснови скариди със спанак

Едно свежо,вкусно и леко предложение за вечеря.
Необходими продукти  за 3 порции:
килограм пресен спанак
 половин килограм скариди
2 чесънчета
черен пипер
сол
пресен джожен
растителна мазнина от маслини 4%
лимон


Излишно е да казвам че спанака почистваме и измиваме.Загряваме тиган с две три супени лъжици от мазнината и директно поставяме спанака.Задушаваме и разбъркваме до готовност.Подправяме със сол,пиперче и джожен и поставяме в блюдо за сервиране.В същия тиган с 2 супени лъжици мазнина запържваме нарязания на ситно чесън и слагаме скаридите.Задушаваме до готовност и до изпаряване на водата.Посоляваме със сол и пиперче и поливаме с прясно изцеден лимонов сок.Трябва да се има в предвид че скаридите за да останат сочни не трябва да престояват дълго на огъня.Не повече от 3 или 4 минути.

Чесънчето се оцвети в оранжево и с него посипах спанака.
Толкова добре се съчетават оранжевото и зеленото че направо прекалих със фотосите!
И на вкус беше превъзходно,пробвайте и няма да съжалявате!

2 коментара:

  1. Вкусотия!Това е един от любимите ми морски дарове!Поздравявам те за вкусната гозба:)Лека вечер

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря!Цялото ми семейство обожава морски дарове и в тази насока ще има още изненади.

      Изтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.