петък, 19 октомври 2012 г.

Ябълков тарт



Моята блоговаканция май приключи :) 
Искам с тази рецепта да пожелая на всички златна и слънчева Есен и много поводи за усмивки!
Дали си починах…. не зная, но творческото ми вдъхновение беше се запиляло някъде и ми трябваше време да го преоткрия :)
И така, тук съм вече, и на себе си пожелавам повече да не си играем на криеница с него (с вдъхновението имам в предвид)!
А днес….днес искам да ви изкуша с един много обичан от мен плод и вероятно и на много от вас.
За ябълката става въпрос.Същата тази ябълка, с която са били изкушени Адам и Ева.Красива, ароматна и много вкусна :)
А сладкишът……ах сладкишът!   Не ве ро я тен!!!    БОЖЕСТВЕН!  Носещ аромата на Есен! Наслада за небцето и блаженство за душата!
Никаква философия, просто, лесно, подходящ десерт дори и за хора на по лек хранителен режим.
Без набухватели, оцветители, ароматизатори и блатове.
Е…има и недостатъци да си призная!
Трябва да се пече 1 час и може би още толкова да го чакате да изтине.
И колкото по студен, толкова по вкусен!В никакъв случай не го режете топъл!
По добре излезте от кухнята и си намерете някакво друго занимание, за да не се изкушите от аромата който се носи съблазнително.
Например си разходете кучето да речем:)



 И така, да давам по същество вече!

ЯБЪЛКОВ ТАРТ

Необходими продукти:

1 килограм ябълки
1 чаша прясно мляко
1 чаша захар био ( нерафинирана )
1 чаша брашно
2 яйца
чашата с която мерих беше 250 мл



 Обелете, почистете и нарежете най-ароматните и ваши любими ябълки които сте купили на кубчета.


Оставете 1 или 2 за украса цели.
Към тях прибавете млякото, захарта(тя може да е и по малко от посоченото количество, зависи колко са сладки ябълките, преценете сами) и яйцата.
Взимате пасатора и пасирате на каша.Смело и бързо!
Прибавяте брашното и отново пускате пасатора(може и с миксера вече, но няма смисъл да го цапате,и с пасатора се получи)
Изсипвате получената каша в намазаната с масло и напудрена с брашно 26 сантиметрова тавичка.И тук е мястото да кажа че е по добре тя да е силиконова за да се извади по лесно тарта когато изтине.
Нарязвате на филийки заделените ябълки и украсявате по желание тарта.
Украсата за гланц можете да намажите с някакво светло мармеладче , моето беше от дюли.
Печете на 180 градуса 1 час.Чакате да поизтине и прибирате в хладилника.
Ей…. това е най-гадната част от изпълнението:)

Ние с мъничето пъхнахме ябълките в кошника и едни малки тиквенца (тях ще покажа следващия път) и отидохме сред природата да се правим на фотографи :)








Това беше моето предложение за есенен, лек и с аромат на ябълки десерт!
Дано ви е харесал и Да ви е сладко!


И една снимка след 5 години 😃

23 коментара:

  1. Чудесен, ароматен сладкиш!
    А в косматото мъниче се влюбих от пръв поглед! :) Имах подобно, но остаря като мен и си отиде! (:
    И хич не се правите , ами сте си 100 % фотографи! Искрени поздравления за прекрасните снимки!
    Дани, сърдечни прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря tillia !
      Много жалко за мъничето ти, но това е животът:(, понякога и тъжен!
      Прегръдка и от мен

      Изтриване
  2. Много красив манекен и другар за снимки си имаш ,Дани ! Сигурно е много весело когато се правите на фотографи :))и то успешни :) !
    Радвам се ,че вдъхновението те върна отново сред нас и ни показваш чудесен ябълков десерт !
    Сърдечна прегръдка за добре дошла :* !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О да, много е весело непрекъснато при нас Ваня:)Това животинче не ни оставя да скучаем никак даже!И аз се радвам че се завърнах с моето вдъхновение:)и че сладкиша ми ти е харесал!
      Прегръдка силна и от мен!

      Изтриване
  3. Добре си се завърнала, Дани! Мм, уникален сладкиш - ароматен и вкусен! Чудесен старт след почивката. Това малко пухче е толкова сладурско, успя да ме усмихне. Ще му направя една виртуална прегръдка, защото друга не мога. :)) Хубав есенен ден! :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Дани!
      И ние те прегръщаме и поздравяваме!

      Изтриване
  4. Сладкишът е много подходящ за есента,гарниран с красиви снимки и един невероятен сладур,който позира послушно!Много е сладък!Поздравления,Дани!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аха, послушно ама друг път, не сега:)добре че не показвам несполучливите снимки.
      Обаче много се забавлявахме!

      Изтриване
  5. Най-сетне! Тъкмо тази сутрин съпругът ми попита дали не си публикувала някоя нова рецепта, че отдавна не съм го информирала :) Имам голям късмет - плодове, които обичам и предпочитан начин на приготвяне - лесен!!! Ама не защото съм мързелива, а защото не ми идва отвътре ;) Липсваха ми и снимките ти! Прекрасни!

    ОтговорИзтриване
  6. Много благодаря, лъскаеш ме както винаги!
    При теб видях много красиви нещица, това което ти идва от вътре:)
    Не всеки умее да кулинарства, но това не е фатално!

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря за хубавата рецепта. Много сочно и примамливо изглежда.Всички в къщи обичаме подобни сладкиши, непременно ще опитаме и този.Страхотен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Oпитай го Йоли:)Аз съм сигурна че при теб това сладкишче ще изглежда още по примамливо!
      Силна прегръдка и благодаря за милият коментар:)!

      Изтриване
  8. Страхотен! а снимките ... невероятни:) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  9. Гоги, време беше и при теб да приключи лежането ;))
    Страхотни снимки с кучето и кошничката с плодове! Много ми харесват, както и ябълковата тарта с толкова добре подредени отгоре резенчета... Прекрасно и много примамващо предложение!

    С пожелание за слънчев уикенд :)

    ОтговорИзтриване
  10. Красиво завръщане Дани!
    Беболинката е много фотогенична!
    Страхотни снимки и много ароматен сладкиш!
    Прегръщам те и се радвам, че се върна*)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Траяна, Федора, Кате,
      Благодаря ви момичета:)толкова сте мили!

      Изтриване
  11. Dani,izviniavai,che pisha na latinica.Mogesh da iztriesh komentara mi.Ne vidiah meil i yatova ti pisha tuk. Bez da iskam ti iztrih komentara ot moia blog.Az ne sam v momenta v BG i niamam kirilica.aKO USPEIA SHTE MOga da publikuvam. Mogesh da potarsish v golemite supermarketi kato METRO zarevichen gersi kato POLENTA. a veroiatno shte stanat vkusni i samo s zarevichno breshno.Do skoro.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не се притеснявай Бети! Стават такива неща.Благодаря за бързата информация.
      Нищо няма да трия, чета и на латинеца, а твоите вкусни мъфинки със сиренце ще правя днес и ще ти пиша за резултата.
      Силна и топла прегръдка!

      Изтриване
  12. Страхотен сладкиш! Не, не съм забравила, че вече коментирах, просто снощи го направих :)

    ОтговорИзтриване
  13. Леле как се радвам Рози:)!
    Нали се увери че не е никак трудно а много вкусно?А на съпругът ти хареса ли му?

    ОтговорИзтриване
  14. Радвам се да те "видя" отново в този хубав сезон :) Първо да кажа, че снимките направо ми напълниха душата - много слънчеви :) А това ябълково изкушение наистина изглежда чудно! Само да се сдобия с малко ябълки и ще го пробвам :) Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.