Най-лесното и най-бързото кексче , което допълва чашка кафе, чайче или млекце:)Много ми допаднаха продуктите в него, изцяло по мой вкус*
И с риск да се превърна в тиква….продължавам с тиквено предложение:)Но вие не се кахърете ако нямате повече тикви в килера, както казва младата дама, може и с ябълки, може и с круши или пък с някакъв подходящ плод със сходна плътност при пасиране.Искренно и благодаря за чудесното предложение, което смея да твърдя най-отговорно че преминава в графа любими!В нейният блог е толкова уютно и прекрасно:)Рецептата съм спазила дословно затова си позволявам да я копирам.
Пълнозърнести мъфини с тиква
120 г пюре от тиква цигулка (сварена на пара)
1 яйце
60 мл айрян
60 мл олио
60 г пълнозърнесто брашно*
30 г овесени трици
70 г кафява захар
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
щипка сол
1-2 щипки канела (или на вкус)
30 г нарязани орехи плюс допълнително за поръсване
Яйцето се разбива леко с вилица, прибавя се плодовото пюре и се разбъркват. Добавят се млякото и олиото. Брашното се смесва заедно с бакпулвера, содата, солта и канелата. Яйчената смес се прибавя към брашнената, като се разбърква за кратко с ръчна тел или вилица – само докато се смесят съставките (иначе мъфините ще станат по-плътни и жилави, вместо пухкави). Добавят се орехите и сместа се разпределя в предварително подготвени форми. Върху всеки мъфин може да се поръсят нарязани орехи, Пече се в загрята на 200 градуса фурна около 18-20 минути или докато пробна клечка излиза суха от сместа.Охлаждат се върху решетка, след като са извадени от формите за печене. Съхраняват се без да се завиват и покриват, така коричката се запазва хрупкава, а и тестото е достатъчно влажно, за да не изсъхнат.
Дани, при теб отново ухае чудесно!
ОтговорИзтриванеИ снимките са много хубави!
Поздрави и хубава вечер!
Дани, много ми допадат! Разкошни са!
ОтговорИзтриванеИ обясненията ти са подробни, пък за снимките нямам думи - страхотни са!
Записвам си ги за направа!
Прегръдки и спокойна нощ!
Еха, каква хрупкава коричка имат тези мъфини. Прекрасни снимки :)
ОтговорИзтриванеУсмихнат ден!!
Обичам нещица с тиква, така че и тези мъфини ще ми харесат :)
ОтговорИзтриванеИзглеждат много апетитно на тези страхотни снимки!
Хубав януарски ден :)
Hanno tutti gli ingredienti che amo! Veramente ottimi!
ОтговорИзтриванеGrazie!
Un abbraccio!
Дани , влюбена съм в снимките ти ! Винаги разкошни и с една такава топла атмосфера ! Брависима :* ! И мъфинките красиви и апетитни !
ОтговорИзтриванеПрегръдка ,мила и хубав ден !
Невероятно апетитни са станалИ!
ОтговорИзтриванеНаправих ги на децата в занималнята и много ги харесаха.Занесох тиква от вкъщи, но следващия път- с моркови.
ОтговорИзтриванеА колко е слънчево при теб...и бяло...уютно...
Прегръщам те с пожелание за хубави дни!
Виж за моркови не се сетих, пак чудесно ще се получи Вили:)
ИзтриванеДани,
Тили,
Марина и Георги,
Федора,
Ив…и твоите снимки са си разкошни мила:)
Траяна
Благодаря ви момичета и момче:)много сте мили!
Искам да ви се извиня че не успявам за сега да стигна до вашите блогове за коментари, но един ден ще наваксам да знаете!
С поздрав и приятни почивни дни:)
Фантастични и наистина чудни снимки :)
ОтговорИзтриванеПрекрасен уикенд!
Прекрасен да е и твоя уикенд Ева:)
ИзтриванеАз се радвам на твоите снимки , ти на моите…взаимно си се радваме:)но сърдечно ти благодаря!
Страхотно изглеждат, Дани!
ОтговорИзтриванеАз си имам още тиква в килера :)
Поздрави!
Запрятай ръкави Ели, няма да съжаляваш:)
ИзтриванеДани, много добре изглеждат! Стр ахотен контраст с меката млечнобяла салфетка и оранжевите вкусни мъфини! Втората снимка ми е любима!
ОтговорИзтриванеВ малък ужас съм -нямам тиква, а 2 пъти купувам едни големи, а вътре"празни" и не са сладки...
Ох… и аз за съжаление попаднах тук на една такава, но се изглупих да я купя не от магазина а от пазара:( И го попитах хем господина, дали е сладка, и той ме излъга.А беше явно съхранявана при не подходяща температура тиквето и беше вътре мека като гъба.Но от магазин като купя е чудесна, с много наситен цвят, с хубаво месо и много сладка:)
ИзтриванеБлагодаря ти за милия коментар за снимките ми, видимо съм започнала да задобрявам:)*
....и в тази връзка, очаквам нови снимани вкусотийки!
ИзтриванеХубав ден,Дани!
Очакваме скъпи гости през почивните дни и дано намеря тиква-цигулка, направо ше ги спретна. Така или иначе, добавям ги в списъка :)
ОтговорИзтриванеРозе, може и от кръглите да е, и с кръгла правих …чудесни станаха:) Даже и да е малко водна, не е от значение, защото тогава ще добавиш лъжица или две повече брашно.
ОтговорИзтриванеПрави ги смело…чудесни са!
!Чудни, чудни! ДОбре, че ти е останала тиква. Аз ще трябва да чакам до есента;(
ОтговорИзтриванеМного са ти хубави снимките!
Весел уикенд!
Ех, че са слънчеви и така вкусни изглеждат! Чудесна рецепта, а снимките са много хубави!
ОтговорИзтриванеСърдечен поздрав и пожелание за спокойни и вкусни почивни дни!
Колко е слънчево тук! Страхотни са мъфинките, имам тиква:), но и идеята с други плодове също ми допада. С пожелания за чудени почивни дни!
ОтговорИзтриванеДанче при теб пак ухае на вкусно! Красиви и вкусни а снимките прекрасни всичко съчетано с вкус!Прекрасна си мила при теб съм винаги съм с удоволствие!Прегръдка и целувка!
ОтговорИзтриванеСнимките и мъфинките са прекрасни,Данче,много кокетно си презентирала,страхотно слънчева публикация!Бих си грабнала едно с кафето!Сърдечна прегръдка!
ОтговорИзтриванеИзкушаващи, много пухкави, ароматни и несъмнено вкусни са мъфините, Дани! Прекрасен ден ти пожелавам! :)
ОтговорИзтриванеМного красиво, ароматно и вкусно -
ОтговорИзтриванепрекрасни са, Дани!
Снимките и презентацията - страхотни,
сърдечни поздрави и хубави почивни дни, Диана
Дани и аз да кажа, че снимките са невероятно слънчени и уютни :) Вземам си мъфин за десерт, защото и аз съм от тези без тиква вкъщи. Хубава и усмихната вечер!
ОтговорИзтриванеДани, напоследък много ме радват рецепти с пълнозърнесто брашно, така че ще се възползвам някой път от тези мъфинки :))
ОтговорИзтриваненаистина лесно и изкушаващо вкусно и ароматно!снимките ти са прелестни, Дани!Честита нова визия на блога!Сега разглеждам едно по едно:)!Поздрав!
ОтговорИзтриване