Мънички, крехки, нежни и много вкусни.Високо съдържание на витамин C и още куп минерали и полезни вещества.
Обожавам ги, особенно ако са приготвени на скара, или в моя случай на грил тиган.
Нищо сложно или невъзможно.
За брюкселското зеле става въпрос.Грамажи и начин на приготвяне няма да пиша.Всеки знае как става номера и колко е гладен.
Единственото нещо което ще кажа е че преди да ги сложа в грил тигана, почистени и разполовени зелчетата ги слагам в микровълновата фурна на пълна мощност за 4 мн. След това ги поливам със зехтин да си поемат от него и в тигана заедно с месцето се запичат до желаният резултат. Посолявате и посипвате с прясно смляно черно пиперче и много лимонов сок.
Идеално ! Наистина чудесно хапване намерих тук рано ,рано сутрин :) !
ОтговорИзтриванеХубав есенен ден и от мен ,Дани ! Прегръдки !
Ами раничко е Ванче, ама не е приготвено сега:)От друг ден е но сега съм свободна за публикация.Прегръдка и от мен!
ИзтриванеАу, какво си направила ти... вкусни чудесии. Много апетитно изглеждат и зеленчуците и месцето. Да, така е - здравословно е, вкусно и бързо е :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря и за хубавата есенна разходка :)
Благодаря Федора!Не само изглежда а си беше много вкусно!
ИзтриванеПоздрави и хубав ден от мен!
Това с микровълновата е страхотен номер! А за брюкселското зеле, което леко ми нагарча, когато е варено и затова рядко го ползвам, ще го изпробвам обезателно. Сигурно става и с другите зеленчуци, а?
ОтговорИзтриванеСтава мила, става, с каквито зеленчуци се сетиш става.Тези които са по твърди и само грил тигана не им е достатъчен, а и за по бързичко, в микровълновата за 3 минути и после на грила.
ИзтриванеЗабелязах че когато се посварят малко, цвета им се губи, а така си отават с естествения им цвят и е по приятно за окото!
Какви следи от грила имат и месото, и зеленчуците - апетитно, цветно и несъмнено изключително вкусно предложение. И прекрасни снимки! :)
ОтговорИзтриванеМного вкусно предложение, лесно и здравословно! Чудесни снимки! Сърдечни поздрави, Дани! :)
ОтговорИзтриванеЧудесна,вкусна,ароматна и здравословна порция си приготвила,Данче!Благодаря,че сподели твоят начин на обработка на това зеле,а снимките ти пак са чудни!Прегръдки и хубав ден!
ОтговорИзтриванеДани, не знам , колко пъти се връщах на първата снимка!
ОтговорИзтриванеЛеле какъв апетит ми отвори самооо...
Много вкусно, а снимките и есенната разходка- фантастично красиви!
Прегръщам те силно и те целувам*)
Много вкусно и цветно е при теб!
ОтговорИзтриванеДани, чудесни снимки и много
ОтговорИзтриванеапетитно предложение!
Прегръдка!
Вкусно, апетитно, здравословно и лесно предложение!
ОтговорИзтриванеЧудесни снимки и на ястието, и на есента!
Абе аз май не си падам много по брюкселското зеле, но пък обожавам печени зеленчуци и месца на скара- така че пак ми харесва .
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубава вечер!
Прекрасна вечеря! Много хубаво са се пекнали месцето и зеленчуците!
ОтговорИзтриванеИстински се радвам че ви е харесало предложението ми мили дами!Много сте мили!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви че сте отделили време да ме посетите и винаги сте добре дошли!
Това за микровълновата не го знаех, но ще пробвам, защото ми звучи вкусно! Чудесни са зелчетата и аз много ги обичам! Красиви есенни снимки! Поздрави!
ОтговорИзтриванеЕх, все едни такива красиви , пък и здравословни ни ги предлагаш!И аз нещо не съм фен ба тези зелчици, но пък може и да пробвам, по твоя метод!Благодаря за споделената хитринка!Поздрав и хубав утрешен ден!
ОтговорИзтриванеСтрахотна гледка :)). Никога не съм опитвала тези малки зелчици, но толкова ми харесаха от твоите снимки, че мисля пробвам.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря на всички за милите коментари и отделеното време за тях!
ОтговорИзтриванеЗраве и късмет за всички!
Здравейте и аз изказвам възхищение, но за първи път виждам така приготвено брюкселско зеле и мн ме впечатли. Интересува ме замразено ли е или прясно и в МВ с вода ли за 4 мин или само така :)
ОтговорИзтриванеЗдравейте анонимен!Брюкселското зеле беше прясно и се слага в затворен съд без вода.
ОтговорИзтриванеИ с други зеленчуци съм правила по същия начин, например брокули, моркови , тиквички и патладжан.
Така времето на грил тигана се редуцира и остава зеленчука свеж и с естествен цвят.А и не на последно място много вкусно:)
Благодаря ви !
Много благодаря за отговора ще изпробвам непременно. И приятно ми е казвам се Илза :)
ОтговорИзтриванеВинаги си добре дошла Илза и ще се радвам да споделиш и резултата от така приготвения зеленчук!
ОтговорИзтриванеИмам в предвид дали ти е харесал:)
Разбира се веднага щом пробвам :) Хубав неделен ден от мен
ОтговорИзтриванеЗдравейте, отново съм аз Илза, имах гости и една от гарнитурите ми беше вашето великолепно предложение за брюкселско зеле, стана великорлепно наистина и част от гостите ми не обичат брюкселско зеле се престрашиха и опитаха. Останаха очаровани. Благодаря за споделената рецепта. Поздрави
ОтговорИзтриване