Ентусиазирана от не до там успешния опит на Габи да укроти опърничавите яйца мислих ,мислих и измислих!
Не може да няма ,викам си,по лесен начин да превърнеш едно яйце на сърце!
Сега ще ви кажа и как приготвих аспержите за това предястие .
Почистих стеблата почти до средата ,тоест обелих аспержите и ги сварих в по висок съд почти прави.Това го правя с цел да не се разварят върховете че са по нежни.Варих ги в подсолена вода за кратко,да останат полусорови,хрупкави.
После ги завих по 3 със студено пушено филе от свински бут и за кратко поставих в тигана в който имаше много малко захтин и настъргана скилидка чесънче.Задуших така за кратко под капак като обърнах вързопчето от двете стани.
Другото в порцията сами виждате какво е,кашкавалени сърца и разни тревички.
Но се получи нали?
А каланхоето и брашляна в тези красиви чашки сърчица са ми от миналата година.Красиви са нали?
Дано съм ти била полезна Габи с моя лесен начин за правене на сърцати яйца,но пък при теб за разлика от мен е било много весело и забавно и в това има чар!
А на мен продължават да ми се въртят сърчица в главата и нищо чудно да измайсторя и други вкусотиики сърцати!
Хубав ден на всички!
Много е красиво, всичко!И добра идея за сърцатите яйца!Макар че Габи много ни забавлява с нейната свежа публикация!За аспержите не мога да коментирам тъй като са нов за мен продукт.
ОтговорИзтриванеСнимките са перфектни!Приятна нова седмица!
Радвам се че са Ви харесали снимките ми!Успешна седмица и от мен!
ИзтриванеС огромно удоволствие се разходих в твоето блогче, изпълнено с много позитивизъм, цветя , красота и вкуснотии!!! Вече ще ти идвам често на гости!!!
ОтговорИзтриванеЦялата ти тази публикация е написана толкова увлекателно..., изпълнена с много , много любов-....като се започне от чашките сърца (чиито дръжки са също във формата на сърце), кашкавалентите сърчица, и....сърчицата от яйце, които са станали много успешно!
Аз аспржи никога не съм готвила и....съм много любопитна какъв вкус имат! Крайно време е да опитам! Надявам се и моите хора да ги възприемат добре!
Сърдечни прегръдки и пожелание за една много красива неделя!
Албенче,добре си ми дошла!Благодаря за милия коментар!
ИзтриванеЗа аспержите мога да кажа че от няколко години присъстват на трапезата ми и са любимия зеленчук на малкия ми син.Консумираме ги предимно като гарнитура за пилешко месо,задушени,варени,на скара или просто на тиган с малко зехтин и чесън.Чудесни са дори само с дресинг за салатка.Важно е само да се почисти добре към основата си, че е по влакнеста.Поради малката си калоричност е подходящ за хранителни режими и от любители на здравословното хранене.
Слънчев поздрав и от мен и успешна нова седмица!
Страхотни снимки и идеи :)
ОтговорИзтриванеСъздаде ми прекрасно настроение!
Хубава неделя и много усмивки!
Сърдечно благодаря Дани!Приятна нова седмица!
ИзтриванеМного красиви са се получили сърчицата! Чудесно поднесени и декорирани с тези свежи зеленчуци!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Дени!Хубава нова седмица от мен!
ИзтриванеПрекрасно! Чудни снимки!
ОтговорИзтриванеМоля те махни буквите при коментарите, имаш проврка с дума, това много затруднява:) Прави се от настройки:)