вторник, 17 януари 2012 г.

Лен на закуска

Някъде прочетох че когато съвременните учени говорят за свойствата на лененото семе,те го наричат продукт на бъдещето.В миналото също се е използвало за лечение.Казват че много заболявания могат да бъдат предотвратени,ако ежедневно в храната ни присъства лененото семе.Допадна ми вкусът му и от известно време ,ежедневно под всякаква форма си похапваме тези семенца.Даже и експерименти си майсторя.Още повече че лененото брашно може да се обработва топлинно.
Така че,на ход е лененото семе.И освен тези лесни и вкусни соленки,в главата ми се въртят още доста варианти за прилагането му.Но за тях друг път.

А ето и продуктите:
125 гр.кисело мляко
чаена лъжичка хл.сода
щипка солчица
2 яйца
2 супени лъжици зехтин
3 супени лъжици брашно от ленено семе
2 чаени чаши брашно
и 1 щепа за доумесване
200 грама сирене
Замесваме средно меко тесто от продуктите и разделяме на 16 части.
Покриваме ги с кърпа и оставяме за десетина минути да
 отпочине след което оформяме соленките.







Аз ги подредих в тава с хартия за печене,намазах с водичка и посипах с цели зрънца ленено семе.Пекат се до готовност.Пасват си идеално поднесени с кисело мляко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар