неделя, 5 февруари 2012 г.

Сърцати яйца

Всички в къщи още спят,даже и Rocky!А аз вече съм се наспала и като трябва да пазя тишина да не се събуди младежта,какво ?Пия си кафенцето,без бадемовия сладкиш обаче,рано е за закуска,и понеже още съм на вълна Свети Валентин,ще ви постна и още едни сърчица които вчера измайсторих.
Ентусиазирана от не до там успешния опит на Габи да укроти опърничавите яйца мислих ,мислих и измислих!
Не може да няма ,викам си,по лесен начин да превърнеш едно яйце на сърце!

Извадих от шкафа формичките за сладки и вътре има 2 със форма на сърце.Обелих още топлото яйце и внимателно го пъхнах във формата,а после и в другата,не беше трудно.После поставих яйцето върху салфетка и отгоре му втора и после един пакет с килограм ориз за тежест да може добре яйцето да се уплътни по формичките и да стане така желаното  сърце.И така десетина минутки докато яйцето изстине.Съжалявам че не направих снимка за повече нагледност,мислех си че няма да се получи.Но за късмет ето резултата:
Сега ще ви кажа и как приготвих аспержите за това предястие .
Почистих стеблата почти до средата ,тоест обелих аспержите и ги сварих в по висок съд почти прави.Това го правя с цел да не се разварят върховете че са по нежни.Варих ги в подсолена вода за кратко,да останат полусорови,хрупкави.
После ги завих по 3 със студено пушено филе от свински бут и за кратко поставих в тигана в който имаше много малко захтин и настъргана скилидка чесънче.Задуших така за кратко под капак като обърнах вързопчето от двете стани.
Другото в порцията сами виждате какво е,кашкавалени сърца и разни тревички.
Но се получи нали?                                                 
А каланхоето и брашляна в тези красиви чашки сърчица са ми от миналата година.Красиви са нали?
Дано съм ти била полезна Габи с моя лесен начин за правене на сърцати яйца,но пък при теб за разлика от мен е било много весело и забавно и в това има чар!
А на мен продължават да ми се въртят сърчица в главата и нищо чудно да измайсторя и други вкусотиики сърцати!
Хубав ден на всички!

9 коментара:

  1. Много е красиво, всичко!И добра идея за сърцатите яйца!Макар че Габи много ни забавлява с нейната свежа публикация!За аспержите не мога да коментирам тъй като са нов за мен продукт.
    Снимките са перфектни!Приятна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се че са Ви харесали снимките ми!Успешна седмица и от мен!

      Изтриване
  2. С огромно удоволствие се разходих в твоето блогче, изпълнено с много позитивизъм, цветя , красота и вкуснотии!!! Вече ще ти идвам често на гости!!!
    Цялата ти тази публикация е написана толкова увлекателно..., изпълнена с много , много любов-....като се започне от чашките сърца (чиито дръжки са също във формата на сърце), кашкавалентите сърчица, и....сърчицата от яйце, които са станали много успешно!
    Аз аспржи никога не съм готвила и....съм много любопитна какъв вкус имат! Крайно време е да опитам! Надявам се и моите хора да ги възприемат добре!
    Сърдечни прегръдки и пожелание за една много красива неделя!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Албенче,добре си ми дошла!Благодаря за милия коментар!
      За аспержите мога да кажа че от няколко години присъстват на трапезата ми и са любимия зеленчук на малкия ми син.Консумираме ги предимно като гарнитура за пилешко месо,задушени,варени,на скара или просто на тиган с малко зехтин и чесън.Чудесни са дори само с дресинг за салатка.Важно е само да се почисти добре към основата си, че е по влакнеста.Поради малката си калоричност е подходящ за хранителни режими и от любители на здравословното хранене.
      Слънчев поздрав и от мен и успешна нова седмица!

      Изтриване
  3. Страхотни снимки и идеи :)
    Създаде ми прекрасно настроение!
    Хубава неделя и много усмивки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сърдечно благодаря Дани!Приятна нова седмица!

      Изтриване
  4. Много красиви са се получили сърчицата! Чудесно поднесени и декорирани с тези свежи зеленчуци!

    ОтговорИзтриване
  5. Прекрасно! Чудни снимки!
    Моля те махни буквите при коментарите, имаш проврка с дума, това много затруднява:) Прави се от настройки:)

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.