сряда, 1 юли 2015 г.

Sant Pere Pescador, с куче на плаж и слънчогледи по залез слънце


Средиземно море, Коста Брава, средата на залива Roses, Girona, España. Девствен плаж, със ситен натурален златист пясък и дюни. Дълъг почти 7 км. и на малко повече от километър от едноименния град. Минерални извори с душове и в покрайнините на плажа разрешено и за кучета ( надявам се)
, защото видях много такива със своите стопани да плажуват :) и да се разхождат по брега. Водата топла и до колене. Красива гледка от отсрещния бряг.
На паж с куче? С една дума …  забавно :)
С две думи … луда работа :)*
Ако искате да се насладите максимално спокойно на слънцето и гледката … наистина не го правете :)
Пясък по хавлиите и дори в ушите ти, лудо правене на дупки, подвиквания от сорта “Роки ела тук и престани бе животно “ … по зле от колкото с дете на баня и да ти изяде сапуна :) 
Но пък наистина беше забавно и весело а и животинката щастлива, нищо че целият беше в пясък … той погледа му просто блестеше от щастие :) 

На връщане, малко преди залез слънце, минахме край красиви житни, царевични и слънчогледови ниви … ох … как ми липсваше допира до натурализма … нямаше начин да не отбием колата в канавката и да не се поразходя по ожънатите ниви и тези с цъфналите слънчогледи … просто фотоапаратът ме гъделичкаше :) 

А удоволствието да попаднеш в слънчогледова нива по залез слънце е несравнимо!


























13 коментара:

  1. Красота и Свобода и въздух и цвят... Прекрасни снимки, скъпа! А това малкото да го нагушкаш от мен!:)))

    ОтговорИзтриване
  2. Ах,Дани не знам дали си даваш сметка как въздействаш на бедната ми душа с тези снимки................
    Прегръдки!:)

    ОтговорИзтриване
  3. Дани, наистина е било забавно, весело и "лудо"! Личи си колко добре се чувства Роки.
    Запленяващи снимки! Връщам се нагоре пак да им се насладя!
    Прегръдки и хубаво лято!

    ОтговорИзтриване
  4. Много добре сте си прекарали, Дани! Пренесе ме на морето със снимките си!
    Рядко ми се случва да се пренасям някъде само от снимки, но има нещо в твоите, което ме подкани!
    Прегръдки и слънчев и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Мдааа, били сме с куче на плаж - а страх ли го е от водата? В неделя се връщахме от нашето море и подминахме много примамливи слънчогледови ниви, защото магистралата беше в ремонт и пътуването - уморително, но също като тебе си мислех какви ли прекрасни снимки биха станали - явно си ме "чула" и сега им се наслаждавам :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. Той не го е страх от водата, но мен ме е страх :) Първо че не мога да плувам за да го извадя от там, и второ че никак не мога да му се доверя до къде ще стигне със щуротиите си :) Принципно си стои само на брега около чадъра и по добре да не знае че морето е за къпане :)

      Изтриване
  6. Размечтах се за море и чайки покрай теб, Дани :) Истински рай! Аз пък не знам как е с куче на море, но се надявам скоро да разбера как е да си там с малко дете ;) Прегръдки от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Човек се учи докато е жив Тики :) Ще се учите взаимно с малката принцеса как се ходи на плаж :) Забавно е ... не се плаши!

      Изтриване
  7. Дани, този път няма да ти завиждам, защото знам каква радост е. "А удоволствието да попаднеш в слънчогледова нива по залез слънце е несравнимо!" - именно така ми олекна на душата след лятото в Лондон...
    Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  8. Истинска прелест! Тези слънчогледи така красиво са ти позирали! И не само те.. вълничките и пясъка от снимките носят лятно настроение. Роки голям сладур :)

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря ви за милите коментари сладуранкииии! Весело и синьо лято за всеки случайно или нарочно преминал от тук! :)*

    ОтговорИзтриване
  10. Дани, аз първо се потопих в снимките и реших, че твоят Роки е много възпитан и послуше, щом е с вас на плажа, а после прочетох и видях каква е работата :) , но разбирам, че "животното" ви е донесло освен ядове и усмивки... Плажът е страхотен, и у нас има такива и аз ги обожавам, липсва само отсрещната гледка. Снимките ти в слънчогледите са толкова красиви! Аз ежедневно вече се наслаждавам на такива гледки, но това не попречи да се потопя с удоволствие в твоите! Любима ми е с дивия овес, който е като златен на фона на залязващото слънце.
    Прегръдки и усмивки!

    ОтговорИзтриване
  11. Позната картинка,Дани!Нашата кучинка сме я водили само веднъж на плаж и същата история-никакъв покой и пясък навсякъде.Че и не иска да плува,ние я пускаме,тя излиза на брега.Много красиви снимки отново!Усмихната неделя!

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.