петък, 31 януари 2014 г.

Руло "Стефани" и бадемите цъфнаха


Не се шегувам ... бадемите цъфнаха :)
Снимките са пресни ... пресни и слънчеви! Не мога обаче да кажа същото за снимките на рулото:(
Виж, те поотлежаха доста ... без малко и плесен да хванат :)
Но не си мислете че Пролетта е дошла. Не ... Зима е още, студена и мокра, за разлика от Зимата в България, която е много студена и снежна :) 

Но след като нямам снежни снимки, ще ви покажа малко разцъфтели бадемови клонки и дано на тези които им е студено, да си помечтаят за слънчевата и цветна Пролет, и от моите снимки им стане по-топло на душата :)

събота, 25 януари 2014 г.

"Моето сладко хоби"


Улисана в грижи и ангажименти, тъкмо да забравя че си имам хоби и блог :) някой много деликатно, красиво и вкусно ми напомни за това :)
Затова днес с голяма радост и най-голямо удоволствие ви показвам какво получих по електронната си поща ... 
и ви представям една мила дама която ми е изпратила всичко това.

Тя казва че разполага с достатъчно свободно време за готвене и от дългият и стаж покрай изхранването на голямото и семейство е решила да си направи блог и да публикува в него рецептите от своите експерименти и кулинарни творения. Не претендира за майсторство и изключителност но рецептите и освен много вкусни, са и много подробно описани и с детайлни указания които са в помощ и за най-неопитните кулинари.
Горда майка на 3 дъщери и съпруга на най-критичен дегустатор :)
Познахте кой ми е на гости днес нали?

Соня от блога на "Моето сладко хоби". И как няма да е "сладко" ми кажете ... след това което е приготвила с толкова любов и за мен?
Сонче, приветствам те с Добре дошла в моето скромно блогче и те прегръщам слънчево и топло!



неделя, 12 януари 2014 г.

Френски ябълков тарт и 2 години "Слънце и слънчоглед"


Много си мислих ... дали да не напиша само рецептата за тази вкусотия и тихомълком да подмина този ден?
Но съвестта ми проговори и ето на ... казвам ви :) 
Слънце и слънчоглед стана на 2 годинки!

понеделник, 6 януари 2014 г.

Сарми с мариновано пуешко и млечна пита с тиквено семе


Традиция е у дома на днешния ден да се правят сарми. 
Факт е, че на българите в чужбина им липсва вкусът на киселото зеле, но лично аз съм открила за себе си ястия които почти го заместват. Днешното е едно от тях. 

Е ... който си има кисело зеле, вероятно него ще използва, но ... идеята да завия мариновано месо на сарми ме сполетя спонтанно и след отличният резултат на вкус
 ( със снимките не ми се получи много ) я споделям и тук.

сряда, 1 януари 2014 г.

Честита Новата 2014 година!


Пожелавам на всеки, случайно или нарочно преминал от тук-много здраве, любов, късмет и сбъднати мечти!

Честита да е Новата 2014 г.!Нека бъде по-добра от предходната, изпълнена с надежда за добро, за мен, за теб, за него или нея! За всички!

За много години и Наздраве!

Шампанското е от магазина :) 
а тортата направих по рецепта от тук .... ( липсваха само лютите чушлета :)

Йоли, благодаря за вкусната торта, която беше атракцията на вечерта и елегантното предястие от маринована сьомга ... казаха че просто е велико :)