Моите емоции продължават :) Слънцето грее повече от всякога!
На гости ми е днес Лучия. След като гостувах в нейното виртуално кътче и аз на свой ред и отправих покана.
Чудих се, с какво ли ще ме изненада, и ето въпросителната вече стана на удивителна!
Толкова красота и вкус събрани на едно място! Вълнуващо и вдъхновяващо!
А десертът поднесен от нея ми е от любим по-любим :) С любимите ми боровинки и касис ... любими тарталети :)
Едно вълшебство което през нейният обектив е направо като бижу!
Удоволствие е винаги за мен да надничам в красивото и блогче и да се наслаждавам на умението и да кулинарства, и усетът и как да ни покаже това което е направила!
Убедете се сами ... посетете нейното виртуално местенце ... а преди това вижте какво е изпратила и на мен :)
Мини тарталети с боровинки и касис
Продукти за основата на тарталетите:
(12 броя мини тарталети)
350 г брашно
щипка сол
125 г студено масло
125 г пудра захар
2 яйца
1 жълтък
масло за намасляване на формичите за тарталети
Продукти за яйчния крем:
500 мл прясно мляко
120 г пудра захар
6 жълтъка
50 г брашно
семената от две шушулки ванилия
3 с.л. вишновка
Продукти за топинга:
350 г пресни плодчета - боровинки, касис, бяло френско грозде, къпини, малини, ягоди
1/2 к.ч. конфитюр от кайсии
Приготвяне на тарталетите:
В купа смесете брашното, солта и пудрата захар.
Настържете отгоре маслото и размесете с шпатула до оформянето на едри трохи.
Разбийте яйцата и жълтъка.
Добавете ги към брашняната смес и разбъкайте.
Прехвърлете сместа върху плот и омесете тесто без да добавяте допълнително брашно.
Увийте тестото в прозрачно фолио и го приберете в хладилника за няколко часа или една нощ.
Намазнете 12 формички за мини тарталети с масло.
Разделете тестото на 12 части.
Разточете всяка част и я поставете върху формичката за тарталети.
Чрез притискане с пръсти оформете дъното и стените и.
Изрежете излишното тесто от ръбовете с помоща на нож или като притиснете тестото към формичката.
Охладете оформените тарталети в хладилник за поне половин час.
Печете тарталетите 15 минути в предварително загрята фурна на 190°.
След изпичането им ги оставете да изстинат и ги извадете внимателно.
Прецедете конфитюра от кайсии през цедка.
Намажете дъното и стените на тарталетите с тънък слой от конфитюра.
Оставете го да изсъхне напълно върху тарталетите.
Останалата част от конфитюра разредете с 1-2 с.л. вода, разбъркайте добре и оставете настрана.
Намазването на тарталетите с конфитюр помога да се запази цялостта им след като се изсипе крема. По този начин тарталетите няма да омекнат, а ще останат хрупкави.
Приготвяне на яйчения крем:
Загрейте в тенджера млякото и ванилията.
Разбийте жълтъците с пудрата захар и брашното до побеляване.
С постоянно разбъркване, добавете на части млечната смес към яйчената.
Разбъркайте до хомогенна смес и прехвърлете в тенджерка.
Сварете крема на умерен огън.
Прехвърлете яйчения крем в купа и го покрийте с прозрачно фолио, за да не хване коричка.
По желание може да прецедите крема през цедка, за да се уверите, че е достатъчно фин.
След като крема изстине добавете вишновката и разбъркайте.
Сглобяване на тарталетите:
С лъжичка поставете от яйчения крем във всяка тарталета.
Аранжирайте пресните плодчета върху тарталетите.
С помощта на четка, намажете повърхността на плодчетата с конфитюр от кайсии.
Така ще придадете на тарталетите неустоим вид, а плодчетата ще запазят вида и свежеста си за по-дълго време.
Красиво и запомнящо се гостуване! И много мили думи от теб, Дани!
ОтговорИзтриванеПрегръдки за двечките и да сте здрави и усмихнати!
Дани, бъди и ти здрави и винаги топли емоции като тази да греят в душата ти. :)
ОтговорИзтриванеПрекрасна гостенка и прекрасна домакиня, аз просто мога да се наслаждавам на компанията ви. :)
Прегръдки! :)
Еха, какво красиво гостуване - и двете правите такива прекрасни неща! Удоволствие ми беше да видя гостуванията ви!
ОтговорИзтриванеПоздрави сърдечни! :)
Страхотен тендем...
ОтговорИзтриванеМного колоритно, пролетно и красиво гостуване, Дани,
благодаря за удоволствието и настроението, с което ме заредихте...
Сърдечни поздрави за двете ви, хубав и усмихнат ден!
Поздравления за гостенката ти,Дани,невероятно атрактивни снимки,прекрасно съчетание от вкусове и цветове!
ОтговорИзтриванеИ аз не бих отказала да се насладя на тези прекрасни тарталетки с чудно кремче и плодчета,а около мен да ухае на фрезии-е това се казва блаженство!
Прегръдка,мили талантливи момичета!
Чудесно гостуване с вкусотии! Поздрави и за двете ви!
ОтговорИзтриванеОбичам такива гости :) Невероятна наслада за окото и вкусовите рецептори!
ОтговорИзтриванеКрасива почерпка! Точно в твоя стил, Дани!
ОтговорИзтриванеПоздравления за теб и авторката на тези сладки брошки :)
Дани, поздравления и на двете. Невероятни сте.
ОтговорИзтриванеДани, страхотно гостуване! Красиви и вкусни тарталетки и уханни фрезии!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и за двете!
Цветно, ароматно, красиво! Прегръдки и за двете! :)
ОтговорИзтриванеНаистина един малки цветни бижута! Жалко, че не мога да ги опитам в момента! Поздравления за Лучия и за любезната домакиня!
ОтговорИзтриванеМного наситен цвят, аромат и прекрасно настроение лъха от блога ти, Дани! С чудесни тарталети се черпите, раздайте и на нас. И ние ги обичаме :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря на всички отбили се да поздравят моята гостенка и мен!
ОтговорИзтриванеРадвам се че ви е харесало нашето виртуално гостуване :)
Бъдете здрави и благословени!
Хубав и усмихнат ден :)
Много красиво, прекрасни снимки! Поздравленеи я за гостенката и домакинята!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Сонче!
ОтговорИзтриване