събота, 23 август 2014 г.

Тиквички по калпазански


Едва ли има някой който да не ги е правил, но понеже това лято направо попрекалих с подобни калпазански и бързи нещица за похапване, давам старт на една поредица, обикновени на пръв поглед ястия но в същото време много вкусни. 



Като изключа и дните когато почти не съм включвала нито котлон нито фурна, през останалото време гледах колкото се може по малко да се заседявам в кухнята. Изгуби ми се всякакъв ентусиазъм да кулинарствам ви казвам,
че даже и не поглеждах какво готвят другите. Нямам обяснение, нито се оправдавам. Само очаквам с идването на по-хладните есенни дни да ме връхлети желанието за публикации и готвене разбира се :) 
Казвала съм и друг път че Есента ме вдъхновява. Дано е така и тази!



Тиквички по калпазански

тиквички 
растителна мазнина
чесънче 
сух копър (може със сигурност и с пресен, но не съм пробвала)
черен пипер смлян
сол на вкус

кисело мляко и орехови ядки за гарниране

Начин на приготвяне

Нарязвам тиквичките.
Включвам фурната на 250 градуса да загрява.
Посипвам със сол, мазнина и останалите подправки.
Настъргвам скилидка чесън ... може и 2 и разбърквам хубаво с ръка.
Подреждам върху хартия за печене и пека до готовност.



Гарнирам само с кисело мляко, още копър и счукани сурови орехи.  
Вкусни, сочни ... направо плачат сам да си ги хапнеш :)  Е ... аз ги споделих с останалата част от фамилията :)
Топят се в устата :)


Единствен недостатък ... много малко побира тавата ... само 3 тиквички :(




Имам да се похваля и с малка медийна изява :) 
Благодаря на редакторите на списанието за хубавите думи казани за мен и проявеният интерес към моето скромно блогче! 
Истината е че не можах да се зарадвам от сърце, защото всичко се случи в тежък за мен период. 




Синьо лято и от мен и Роки :)





16 коментара:

  1. Дани, ама каква рибена кост си сплела на дребосъка... Така да ми харесва, а не се научих да си сплитам добре косата по този начин. ;)
    И... не знам от кое да започна. Май ще си взема една тиквичка (резенче де, не цяла), ще си топна в млекце и ще прочета статията за теб. Да ти е честито! :)
    Прегръдки!

    П.П. И нали знаеш... Понякога времето не лекува, но помага да свикнем с мисълта. Прегръщам те отново!

    ОтговорИзтриване
  2. Дани, и аз ще си бодна от тези вкусни тиквички. Прекрасни снимки. Хубав ден,мила!

    ОтговорИзтриване
  3. :)Калпазанките правят тиквичките по калпазански,разбира се:)))))!Прекрасни са!

    ОтговорИзтриване
  4. Дани, обичам тези калпазанки :)
    И аз спадам към тях, когато приготвям тези
    тиквички, или патладжан :)
    Поздравления за медийната ти изява!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  5. Откакто се научих да ги "пържа" във фурната все така ги приготвям. ;) Много вкусно ястие, всички у дома сме им любители, Дани.
    Поздравления за изявата и пожелание за нови въхновения! :)
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  6. Дани, поздравления за медийната изява! Страниците греят с красивите ти снимки!
    А пък тикветата са само за мен ...и как елегантно звучи ''тиквички по калпазански''.....много ми хареса:)!
    Прегръдка за теб и Роки!

    ОтговорИзтриване
  7. Поздравления за медийната изява с пожелание за още много такива! Аз си харесах тези чудни морски миди и звезда. Дани, събирай ми такива, че много вървят за сватби на морето):):

    ОтговорИзтриване
  8. Прекрасни снимки, а кутрето е още по- прекрасно!
    Поздравления за изявята!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  9. И аз един път да знам рецептата ;) Тиквички на фурна - вкуснооооооо! И колкото и да е голяма тавата - не остават, да знаеш :) Браво за публикацията и то точно в такова списание, много нови късметлии ще открият вкусните ти публикации :)

    ОтговорИзтриване
  10. Поздравления, Дани! И за рецептата и за изявата! Прекрасни снимки си направила, но снимката с малкия красавец ми грабна очите :) Прекрасна прическа :) Поздрави сърдечни!!

    ОтговорИзтриване
  11. Ох, да го нацелуваш това сладко дребосъче и каква прическа има само:))) Благодаря ти за усмивките, Дани! Тиквичките по калпазански много ми допаднаха и аз като добра калпазанка, ще ги хапна с удоволствие:))) Страхотни снимки, удивителни! Прегръдки, мила и честито за медийната изява, напълно заслужена!!!

    ОтговорИзтриване
  12. Прическата на Роки много му отива...И сготвеното е много вкусно,а за снимките не коментирам-любими са ми.....
    Хубав ден,Дани и топли прегръдки от мен!

    ОтговорИзтриване
  13. И аз си калпазанствам, много обичам бързи и лесни за приготвяне ястия. Поздравления за медийната изява, пожелавам ти безброй такива да имаш, Дани! Прегръдка! :)

    ОтговорИзтриване
  14. Благодаря Ви!
    Ева, Живе, Кате, Люси, Роузи, Габи, Таня, Ив, Ирме, Дани, Миленка, Таня, Гери!
    Благодаря Ви момичета мили! Страхотни сте!

    ОтговорИзтриване
  15. Гоголина,
    все така по калпазански да ти върви лятото. Ние ще почакаме, тя есента няма дълго да се ослушва.
    Снимките ти са чудесни, медийната изява също. С пожелания за повече радости и без тежки моменти повече!Поздрав!

    ОтговорИзтриване
  16. Ох каква вкусотия без много труд! Благодаря ти миличка!
    Красиви снимки !
    Прегръдки и целувки!

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.