четвъртък, 7 ноември 2013 г.

Тарт с пилешко и тиквичка




Даже, не съм сигурна че това нещо е тарт :) Не знаех как да го представя и така си го кръстих.
Погледнах в хладилника какво имам и според наличните продукти си съчиних тази вкусотия. Може да си го приготвите и с други ваши любими продукти и ви гарантирам че ще се получи нещо, с което да очаровате фамилията, а защо не и внезапно пристигнали гости :)


Хрупкавата коричка с която е обгърнат пълнежа, го прави лесен за сервиране.Нямате нужда от хляб, а аромата на тиквичка и копър го прави неустоимо апетитен :)
Освен да си го хапнете у дома топло, еднакво вкусно е и студено завито вместо сандвич отивайки на работа а защо не и на дълга есенна разходка :) Времето все още е топло и слънчево :)





Необходими продукти:
1 кора за баница точена и печена на сач
1 средна главичка лук
1 тиквичка (около 400 гр)
1 морков
300 гр. пилешко филе
копър и черен пипер
растителна мазнина

100 гр настърган кашкавал

за заливката:

2 яйца
150 мл. прясно мляко
100 гр. брашно
щипка сол
1/5 ч.л. хлебна сода


Тавичка с диаметър 28 см. (моето беше тиган на който се сваля дръжката) се намазва
с мазнина и в нея се надипля кората за баница, така че да обхване и стените му. Накапвате и малко мазнина по самата кора.
Месото се нарязва на ивици и се запържва в тиган до промяна на цвета му.
Прибавяте нарязания лук, морков и тиквичка.Задушавате до изпаряване на течността. Овкусявате със сол, черен пипер смлян и копър.Слагате сместа върху кората и заливате със заливката от посочените разбити продукти за нея.
Посипвате с настъргания кашкавал и печете в загрята фурна на 180 градуса около 30 мн. или до получаване на златиста коричка.


Да ви е сладко! 





Хубава и спокойна вечер за всички :)

33 коментара:

  1. Дани, много ме радват снимките ти - прекрасни! Тартата се е зачервила толкова апетитно, че огладнях в неприлично време :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ох ... знаех си аз че някой ще огладнее в неприлично време :)

      Изтриване
  2. Чудесна идея, Дани с тази кора :)
    И прекрасни снимки!
    Поздрави и хубав петък!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Първоначално си мислех да го правя с палачинка Дани, обаче нямах по-голям тиган от този за да изпека палачинка с по-голям размер, та за това на помощ ми се притече една кора за баница, донесена ми от БГ и закътана дълбоко във фризера. Тук такива не намирам :(
      Хубав и ползотворен ден и на теб!

      Изтриване
  3. Леле, Дани, това не е за посред нощите... Хайде сега, как да укротявам стомаха си... :)
    Страхотно попадение, сигурна съм, че е адски вкусно! :)
    Поздрави и лека вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не е ... знаех си аз, ама какво да правя, като късно по нощите намирам време за блога Гери? :)
      Аз като видя късно нещо не-прилично вкусно ... пия водичка и си лягам :) Така де ... очи пълни, поне стомахът да не е празен!
      Прегръщам те с усмивка :)

      Изтриване
  4. Импровизираните рецепти са винаги много вкусни, а пък дали се е получило, дали ще се хареса те кара да тръпнеш в очакване:)!
    Много вкусна рецепта, Дани и снимкиииии.....разкошни! Липсва само една рошава топка:)!
    Прегръдка, мила и хубав петък!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ей ... вярно е това Ив! Гледам ги в очите да ми кажат дали им е харесало почти винаги :)
      Ама този път единодушно казаха че било "много яко", даже и по телефона ми се обади мъжът ми, че му бях сложила и за път това което остана, вместо сандвич, да ми каже пак да им направя :)
      А рошльо този път не влезе в кадър ... имаше компания и не ми се моташе в краката :)
      Да ти кажа ... тиквата с крем карамел беше със същият отзив ... "много яко...от къде ти хрумна?", обаче докато изстине то се мръкна и разрез за снимка на другият ден не остана :) А то моето тиквенце беше малко и направих половината доза от рецептата ти, но със сигурност повторенията ще са много :) това е желанието на малкия ми син.
      И тук ти благодаря и те прегръщам миличка!

      Изтриване
  5. Страхотна импровизация, звучи толкова вкусно! А снимките прекрасно слънчеви! Поздрави и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Алекс!
      Поздрави и хубав ден и за теб!

      Изтриване
  6. Дани,отново ни предлагаш една наслада за всички сетива!Рецептата е безспорно страхотна ,а и снимките -прекрасни!
    Прегръдка и хубаво петъчно настроение!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Страхотна е Роси ... и на мен ми хареса и на останалите ... за това реших да ви я покажа :)
      Прегръдка и за теб мила!

      Изтриване
  7. Много апетитен и фотогеничен:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Май да Траянка :) Така стана този път :)
      Хував петъчен ден мила!

      Изтриване
  8. Невероятна рецепта и снимки, Дани! Хареса ми съчетанието на вкусове и аромати. Прегръдки! ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Ева! Да знаеш че ти си ми голямо вдъхновение :)
      Топла и сърдечна прегръдка!

      Изтриване
  9. Кой не го направи през уикенда, на! Страхотна импровизация! Твоят почитател и мой съпруг също е майстор на импровизациите, за разлика от мен, ама не си записва рецептите :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много рядко се придържам към оригинални рецепти и аз Роузи, ама това не е никакъв проблем :) важното е да е вкусно на всички които са на масата :)
      Ииии ... като го направите да кажете дали ви е харесало ... нали?

      Изтриване
    2. Вкусноооооо! И гостите ни го харесаха!

      Изтриване
    3. Ей ... браво на майстора! Знаех си че ще се справите :)

      Изтриване
  10. Много е прекрасно това,Дани. Страшно слънце има в снимките ти, красиви и вкусни! Браво!

    ОтговорИзтриване
  11. Йоли, миличка!
    Благодаря че намираш сили, желание и време ... даже да надникнеш и при мен!
    Прегръщам те сърдечно и те целувам Слънце! :)

    ОтговорИзтриване
  12. тартата е разкошна, а снимките много красиви. Дани, тук времето също е необичайно топло за ноември. Истинска наслада за душата са твоите снимки, особено последната на този кротък щурец! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Таня! Много ми е драго че ти харесва при мен!

      Изтриване
  13. Тази тарта е невероятно изкушение за мен, точно по моя вкус е! Така примамлива с тази коричка отгоре, заплювам си едно парче, пък ако ще онзи щурчо от последната снимка да ми се присмива, че това е само виртуална дегустация :-)))
    Страхотни са тези снимки, мого настроение носят!
    Поздрави сърдечни и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хубави да са и твоите почивни дни Лети!
      Никой няма да ни се смее мила ... а и от виртуалното похапване не се пълнее :)

      Изтриване
  14. И по моя вкус е, Слънчо! Иде ми да се грабна и право у вас, но знам, че няма вече! ;) Обаче, аз ще я опитам, непременно - обичам комбинацията тиквички и пилешко! Благодаря ти! Хубав уикенд!
    Целувки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Понякога вкусовете на хората съвпадат Ирме, понякога не, но като идея дори и с други продукти е много добра :)
      И ако го направиш да кажеш, нали?
      Хубави почивни дни Слънце!

      Изтриване
  15. Кажи ми, че си отделила парченце и за мен! Голяма вкусотия! Снимките ти са много красиви, прелестна слънчева разходка! Поздрави, Дани!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Катенце, не... няма и трошица рожбе :)
      Ама ти след вкусотиите които виждам при теб, едва ли ще ти е до моите :)
      Но много благодаря за милият коментар и те прегръщам!

      Изтриване
  16. Дани, по обясними причини няма да се прехласна по ястието, но толкова удоволствие ми достави със снимките си! Имаш много чувствителна душа и усет към красивото! Уловила си много, много красота!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бети, ето това ме кара да се възхищавам на хора като теб!
      Не се прехласваш по ястието ми, и аз уважавам причината ти, обаче си намерила време да ме посетиш и да пишеш че оценяш труда ми, и че са ти харесали снимките ми :)
      Благодаря ти за милите думи и за това което си!

      Изтриване
  17. Аз пак съм тук, да се полюбувам на портокаловото дръвче, на загадъчната пътека, на пухкавите топки на повета и на бухналата елха! Много красиви неща виждаш и ти благодаря, че ги снимаш и показваш!
    Прегръд!

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.